Beste ouders,
Beste gymnasten,

Op zaterdag 4 mei 2019 vinden de selectietesten voor onze wedstrijdgroepen plaats. Deze testen staan open voor alle meisjes en jongens vanaf geboortejaar 2014 (jongens vanaf geboortejaar 2013). De testen gebeuren in 2 leeftijdsgroepen die ook bepalend zijn voor de verschillende disciplines

-      Toestelturnen: hiervoor kunnen alle gymnasten inschrijven vanaf geboortejaar 2014 (jongens 2013) tem geboortejaar 2010 (2e kleuter tot 3e leerjaar). Ook kinderen die op dit moment nog geen lid zijn van onze club kunnen aan de testen deelnemen. 

-      Tumbling: hiervoor kunnen alle gymnasten inschrijven vanaf geboortejaar 2009 en ouder. Turnervaring is een vereiste. (minimumvereisten om deel te nemen: handestand 2”, kaatshandestand, rad, rondat, flik, brug staan. Naast deze basisvereisten zullen specifieke testen afgenomen worden)

Het is niet nodig om een uitnodiging van de trainer of trainster te ontvangen om deel te nemen aan de testen. Sommige trainers zullen mss wel gymnasten aanspreken om zeker deel te nemen. Let op, ook dan is het nog nodig om langs onderstaande weg in te schrijven voor de testen.

Uitzonderingen op deze leeftijdsgrenzen kunnen enkel na overleg tussen de huidige basistrainer en de betreffende competitietrainer. 

Hoe kan je inschrijven voor deze testen:

Je stuurt ten laatste op zondag 21 april 2019 een mailtje naar karen.merckaert@telenet.be met daarin volgende gegevens:


‘Ik wil deelnemen aan de selectietesten … (invullen toestelturnen of tumbling),  Je naam, geboortedatum en eventueel clubgroep of turnervaring.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal een dagschema opgesteld worden, dit wordt meegedeeld ongeveer een week voor de testen. 

Resultaten van de testen worden meegedeeld voor de start van de inschrijvingen op 22 juni. 

Selectietesten voor acro zullen wegens omstandigheden niet kunnen doorgaan op deze datum. Meisjes en jongens van geboortejaar 2009 en ouder, die graag testen voor acro kunnen hiervoor mailen naar emmeliepiens@msn.com. De acro trainers zullen zelf verder contact opnemen om een precieze datum vast te leggen. Selecties voor de acrogroep zijn beperkt en sterk afhankelijk van de samenstelling van de teams. 

Opgelet: Al deze testen staan los van de overgangstesten voor de gymstarsgroepen. Testen om over te gaan van de ene naar de andere gymstarsgroep gebeuren tijdens de lessen of op de gymstarssterrendag.

Sportieve Groeten

De competitietrainers